Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. május 27., csütörtök

Bomba 2.0

Nos, nem vagyunk nagyon jól értesültek, azt tudjuk, hogy 9000 embert telepítettek ki a közeli középiskolában helyezve el őket. Ez olyan 500 méteres kört jelentett, ebbe szerencsére éppen nem estünk bele. Nem lehet elszállítani a bombát, ezért itt a helyszínen fogják hatástalanítani, vagy esetleg már hatástalanították. Ezt most még nem tudjuk. Viszont: van képünk az ijedtség okozójáról, jó nagy:

Kép innen

Erre csak azt tudjuk mondani, amit Sanyi bácsi, akit a műrepülő-fia felvisz egy körre repülni, s ijedtében összetojja magát, majd a következő bukfencnél az egész a nyakába folyik: "Hát fijam, ezt nem gondultam vóna..." Hát, mi sem.

2 megjegyzés:

  1. És a bácsika nem fél csak úgy állni ott abban a ránézésre nem éppen azbesztből és kevlárból készült kezes-lábasban?? Mi van, ha rossz helyre piszkál a lapátjával?? Erről eszembe jut, mikor sorozatban bombariadó volt az egyetemen, és kitereltek bennünket az épüetből. Ki is mentünk, és megálltunk cigizni a főépülettől kb másfél méterre...igaz, legalább háttal álltunk, nehogy az arcunk sérüljön...

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ezt a fotót még a munkások csinálták, amikor megtalálták az eszközt.
    Igen, a bombariadót nem nagyon vette komolyan senki. Itt annál inkább, nagyon szigorúak voltak a rend őrei. Mondjuk itt rögtön megvolt a bomba, s nagyot is szólt volna, ha felrobban.

    VálaszTörlés