Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. május 26., szerda

BRÉKING! Sejde, bomba van a mi utcánkban!

Na jó, nem a miénkben. Sok tucat rendőr, tűzszerész zárta le a szomszéd utcát, s mi csak találgattuk, hogy egy mintanyugdíjas besokallt, s kinyitotta a gázt, vagy mi történhetett. Nos, nem, hanem csatornaépítéskor egy csinos, 500 kg-os második világháborús bombát találtak. Ezért evakuáltak pár háztömböt, s már a mi utcánk sarkánál is rendőrök posztolnak, mert helyben kell hatástalanítani a kicsikét.
Berlin a második világháborúban roppant súlyos bombázásnak volt kitéve: éjszaka a britek, nappal az amerikaiak bombázták. Nem csoda, ha így nézett ki a végére:
A következő képen alulról a harmadik a mi bombánk (már így a magunkénak érezzük, mivel alig tudtunk eljutni a Lidlbe miatta.)

A szakértők szerint még 3000 bomba lehet a városban keresztül-kasul. Így várható még izgalom.
Most várjuk, hogy evakuálnak-e bennünket is, s reméljük a tűzszerészek sem keverik össze a sárga drótot a pirossal...Ezt a pólót nem akarjuk látni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése