Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. október 28., csütörtök

Egy kis ezmegaz...

1.

Fények éjszakája -- Berlin, kora este, a Ringen zsúfolt S-Bahn. Felszállás után vettük észre, hogy az egyik ülésről egy borzasztóan részeg férfi tápászkodik fel, miközben kedélyesen társalog magával, énekelget egy-két jó kis slágert. Aztán visszahanyatlik. Érdekes módon, senki nem akart a szemben lévő ülésekre leülni... Pedig senki sem tudta, hogy most indul-e buliba és picit túlmelegített, vagy éppen hazafelé tart? A nyakában mindenesetre bicikli-lakat volt... Az egyik megállónál aztán pontosan akkorra jutott el megfáradt agyába a megálló neve, amikor záródtak az ajtók, de ő egy lendületes tántorodással éppen átpréselte magát az ajtón, ami kisebb tusa árán kinyílt, így le tudott szállni. Mindenki örömére. Neki is jó volt a fények éjszakája. (Miii...lyen fényekk? Hol?)


2. 

A chilei elnök Németországban járt, s köszönetet mondott, amiért a németek is segítettek a mélyben rekedt bányászok kimentésében. Ezért beírt a Bundespraesident vendégkönyvébe, s ezzel fejezte be gondolatait: "Deutschland über alles." Levegő bennmaradt, szem fennakadt, szerintem a protokollfőnökök megfogadták, hogy chillit sem esznek többet, csak ezt ússzák meg. A vendég utólag elnézést kért: tanult valamennyit németül az iskolában, s ennyit tudott hasznosítani... Köztudomású, hogy Dél-Amerikában több náci háborús bűnös is bujkált a második világháború után: ő vajon kinek az osztályába járt?

3.

A legújabb német slágerlista vezető dal Alex C feat. Y-ass "Du hast den schönsten Arsch der Welt" című száma, amiből csak a refrént idézném:

Du hast den schönsten Arsch der Welt
Arsch der Welt
Arsch der Welt
Arsch der Welt
Arsch der Welt
Dei dan da da dei dan da
Dei dan da da dei dan da
Dei dan da da dei dan da
Dei dan da da dei dan da 

Vagyis: Neked van a legjobb segged a világon, segged a világon, segged a világon. Dáj, dan, da, da, da.
Gratulálunk. (A "dalt" meg lehet hallgatni itt.)

4. 

Itt is van X-faktor, s abban hasonlít az otthonihoz, hogy aki tehetséges, az kiesik. Így volt ez Anthony Thettel is, aki szerintünk nagyon jó és klassz hangja van. Nos, ez itt nem elég. A zsűri, amelyben Sarah "Fromszeravidlav" Connor képviseli a színvonalat, legalább olyan magasan mint Mester(kélt) Tamás, persze kiszavazta. Itt van Anthony egyik száma: Under the Bridge, amelyben az apukája csellózik, szerintem nagyszerű. Na, többet nem is látjuk már, helyette továbbment, például ő.

9 megjegyzés:

  1. Hát ezek történnek. A Fények fesztiválja azért másról is szólt (lásd Bori blogja) :-))

    VálaszTörlés
  2. Na végre! Itt az újabb blogbejegyzés, amire már annyit vártam. És végre olvasható, látható, hallgatható! Az idő nekem dolgozott. Remélem hamarabb jön a következő, mert hidd el kell a berlini csillogás és "Fény" az itthon rekedt hazánkfiának.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Robi, tudom, hogy hosszú volt a szünet, igyekszem majd szorgalmasabb lenni...

    VálaszTörlés
  4. Karinthy Ferenc arról elmélkedett a naplójában, hogy azok a művészeti alkotások élnek túl,amelyek egyszerű, örök dolgokról szólnak. Ez az "Ass" dal eszerint klasszikus lesz. A videót sajnos már visszavonták.

    Az X-faktoros srác zeneileg jó volt, de nekem kissé "steril"; jól elvolt magának, nem nekem énekelt. Itthon Keresztes Ildikó X-faktoros zsüritag mondogat ilyeneket, hogy az a baj, hogy nem jött ki belőled (mármint az énekesből) az állat...

    Pisti, ismét csak azt mondhatom, ha esetleg megunnád a "történészetet", legyél újságíró. Mindened megvan hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom is, meg nem is, hogy nem tudtad meghallgatni a "dalt":D
    Igen, lehet, hogy igazad van Anthony-val kapcsolatban, de én már annak is nagyon örülök, ha valaki zeneileg jó, mert a magyar X-faktorban például már nagyítóval kell keresni a tiszta hangokat... A mostani szabály: hajlíts minél többet, attól jobb a dal...
    Köszönöm szépen, marad a történészség:)

    VálaszTörlés
  6. http://www.youtube.com/watch?v=7Wzn3VGfZ4A

    Klasszikus! Hatalmas úristen és riszpekt!

    :-)))))))


    Ennél már csak a Rammstein Pussy című számra alkotott klipje érdekesebb!

    link: http://www.mommo.hu/media/18Rammstein_-_Pussy_UNCENSORED

    VálaszTörlés
  7. Misikém, ebben az országban annyira adnak a szerzői jogokra, hogy már a youtube-on sem lehet megnézni az ilyen videókat... Szóval, nemtom mijez:(
    A Rammstein minden szempontból klasszikus. A volt házibácsink imádta: RAMMSTEEEEIN! ES IST EIN RELIGIOOOON! Mondta. Majd Roxette-et hallgatott. No comment:)

    VálaszTörlés
  8. Grúzia egy csoda!

    Fent van pedig az angol változata is! Az is szép!

    Nekem még az alábbi indavideo-s link is működik!

    http://www.indavideo.hu/video/Alex_C_Feat_Y-Ass_-_Du_Hast_Den_Schonsten__Arsch_Der_Welt

    VálaszTörlés
  9. Ez is a hátránya(?), ha a fejlett Európában él az ember. Copyright, szerzői jogok, mifene...:D

    VálaszTörlés