Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. február 23., szerda

Ajándék lónak a fogát, Zuglónak a zsebét ne nézd...

Meg vagyok zavarodva. Ma reggel híreket olvastam, s ezt találtam:

Újabb tanácsadói szerződés miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Weinek Leonárd egykori zuglói SZDSZ-es polgármestert. Az ügyészség gyanúja szerint 2007. április elsejétől 2008. december végéig havi bruttó 300 ezer forintot fizettek ki jogtalanul, és ezzel összesen 7,9 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a XIV. kerületi önkormányzatnak. A Magyar Nemzet szerint az újabb gyanúsításban szereplő tanácsadó egy volt erzsébetvárosi MSZP-s képviselő. (Cikk itt)

A rohadt tolvaj anyjukat, gondoltam magamban, aztán egy perc múlva ezt találtam:

Korábbi fideszes önkormányzati képviselők kaptak tanácsadói és egyéb megbízásokat a Papcsák Ferenc - korábbi elszámoltatási kormánybiztos - által vezetett zuglói önkormányzattól - állítja Várnai László LMP-s helyi önkormányzati képviselő, aki kikérte az önkormányzat által tavaly október 3-a után kötött szerződések listáját. "Hat korábbi fideszes képviselő különféle jogcímeken kapott fejenként havi több százezer forintos díjat, ami a többmilliárdos hiánnyal küzdő zuglói önkormányzatnak 2011 végéig több mint 23 millió forintos kiadást jelent" - mondta Várnai hétfőn az [origo]-nak. (Cikk itt)

Pffff. Nesztek Zugló! A matek hogy is néz ki? Az SZDSZ-es polgármester 7,9 milliót teleportált a haverok zsebébe, a FIDESZES jóemberek 23 milliót. Akkor az előző kormányzat 15,1 millióval jobb volt mint a mostani? Vagy a mostani 2,9-szer korruptabb, mint az előző? S persze mi van Zuglóval? Itt más a matek: összesen - 30,9 millióval lett üresebb a kassza.

 Vegyük meg ezt a táblát, s tegyük a Parlament mellé

Ez az új Magyarország? Na, hogy az óvodások orra alá pöfékelő óvónőt idézzem: "Aaaz, kurvára nem így néz ki!"  Úgy érzem magam, mint egy folytatólagos La Fontaine felolvasáson: állandóan mesélnek, erkölcsök-morális tanulságok repkednek,s ebben is állatok vannak. de mekkorák. S mi vagyunk azok, barátaim. Mert elnézzük. Mert persze hosszú a lista, nagyon hosszú. Az a honatya, akit pesti létére Vas-megyébe ejtőernyőzött a FIDESZ, s bár ott nem ismeri senki, nem is nagyon látták, hiszen mi a fenének menne ő oda, mikor a fővárosban lakik? De azért FELVESZI A 600 EZER FORINTOT HAVONTA VÁLASZTÓKERÜLETI PÓTLÉKKÉNT, bár Pesten két lakása is van. Ez már 6 milliócska a választások óta. A mi zsebünkből kifelé. Huss! Ja, és részt vesz az új alkotmány elkészítésében. Irgalom atyja ne hagyj el! (Másnak is feltűnt: itt) (Komoly összegben fogadnék akárkivel, hogy még ma megjelenik egy közlemény, amelyben MSZP-s aljas támadásnak fogják nevezni, s legalább egyszer Gyurcsány is szerepelni fog benne...)

Persze ott van Matolcsy Gyuri és cége, amely 3 év alatt 113 milliós bevétele után 352 ezer forint társasági adót fizetett (nekem többet kellett fizetni, nem is akarom mondani, hogy mennyi maradt a zsebemben), mindezt úgy, hogy 110 milliós költséget számolt el!!!!! Milyen rohadt hatékony már, nem? Na, meg lehet nyugodni, ő vezeti a magyar gazdaság átalakítását. (Bővebben itt)



Nincs is jobb, mint reggel híreket olvasni... Szép napot mindenkinek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése