Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. február 28., hétfő

Guttenberg Update

Nemrégiben írtam a német védelmi miniszter plagizálási botrányáról. Éppen most kaptam egy nyílt levelet, amelyet német és külföldi doktoranduszok, Ph.D. fokozattal rendelkező tudósok írtak Merkel kancellár asszonynak, azt követelve, hogy Guttenberget bocsássa el a kabinetből, hiszen ellenkező esetben mi lenne az üzenete a tudatos csalásnak, megtévesztésnek az ország egyik vezető politikusa részéről? Érdemes elolvasni a levelet ITT. A nyílt levelet eddig több mint 20 ezren írták alá. Én nem, bár a véleményem természetesen megvan róla, de ez legyen a németek belügye. 26-án Berlinben demonstrációt tartottak, amelyen szintén Guttenberg eltávolítását követelték.

 Forrás: Tagesspiegel.

Kíváncsian várom, lesz-e eredménye a civil megmozdulásnak: vajon elég lehet-e a közvélemény nyomása a személyes politikai érdekkapcsolatok felülírásához, vagy felvállalhatja-e egy német vezető, hogy a bizonyítottan csaló és hazug politikust megtartsa kormányában?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése