Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. március 7., hétfő

Miért hiányzik Magyarország? I.

Miért is hiányzik Magyarország? Lehetne kommersz választ adni, amiben szerepelne a család, meg a barátok, meg a Túrórudi, meg a "jófehérkenyér", mert ilyesmit szoktak a külföldön élő magyarok mondani. Kevésbé kommerszen mondhatnám, hogy hiányzik, ahogyan Pintér Tibor lóháton énekli a Honfoglalást, hiányzik a Mónika Show (na mondjuk az már nincs is, meg nem is néztem), a félrefordított sorozatok a TV-ben, a magyar bajnoki közvetítések, amelyek képesek egyetlen perc alatt olyan mélyhipnózisba levinni, ahonnan már Freud szerint sem lenne visszaút, hiányoznak a jobbról index nélkül előző BMW-k, s az univezális "helóbérletvan?" kérdés a buszokon. 
De a legjobban ilyen arcok hiányoznak. Szégyen, amúgy, hogy otthon nem fedezitek fel ezeket az embereket, s 1000km-ről nekem kell felhívnom a figyelmet rájuk. De megteszem.
Tehát: szófénykardozás, a flakon, "mellemugrál", s "temegamajré". S külön érdemes megfigyelni, hogy milyen jól halad a házépítés is. Fogadjátok szeretettel.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Vitatkoznék veled, hogy mi - akik tudod itthon ragadtunk - nem fedezünk fel "internet-sztárokat". Ezt hallgasd végig és bírd ki röhögés nélkül:)
    http://www.youtube.com/watch?v=B8dIq9Jmrt4&feature=player_embedded
    üdv: Robi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Tegnap küldtem volna egy hozzászólást, de nem tudom mi lett vele. Mindenesetre vannak sztárjaink, akiket mi fedezünk fel. Ajánlom figyelmedbe az ismert külföldi videómegosztó (gyengébbek kedvéért: jútúb.kom) "Albertirsa - Himnusz" című alkotását. Bírd ki röhögés nélkül :)

    VálaszTörlés
  3. Van újabb felfedezett! Na jó! Ismerhetjük a Retekklub tv csatorna egyik műsorából, de azért ez a dal nem semmi.
    http://www.youtube.com/watch?v=c2G8TQ1-A8c&feature=related
    És van aki még arra is szánt időt, hogy Rebecca Blackkel kombinálja.
    http://www.youtube.com/watch?v=KlHccWawbyo&feature=watch_response
    Nálam beállt az agyhalál mindkettőnél...

    VálaszTörlés