Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. március 8., hétfő

Alfi Hartkor! Vikeeeed!

Németországban is van ám Megasztár, csak itt úgy hívják, hogy DSDS (Deutschland Sucht Den Superstars). Hasonlóan a magyar változathoz, az első fordulók errefelé is inkább viccesek, mint komolyak. Elképesztő, milyen emberek képzelik azt, hogy "tehetségüket" egyenesen a fürdőkádból a színpadra vihetik, s az egyetlen különbség, hogy az előbbinél a zuhany fejébe kell énekelni.
Volt szerencsénk(?) látni az idei verseny első fordulóját, amelyben felfigyeltünk Andreas Gerlich-re, egy berlini szobafestő-mázolóra. Úgy gondolta, hogy várja a celeb-élet, ezért benevezett a versenyre, s az sem zavarta, hogy a zsűri tagjai közt ül a Modern Talking nevű megboldogult német szintipop együttes egyik oszlopa, Dieter Bohlen. Tudom, hogy mindenki imádta őket, s azóta sem tudja kiverni a fejéből a Cherry Cherry Lady dallamát. Éppen ezért nem is ezt linkelem be, hanem a 80-es évek szintipop zenéjét porrá parodizáló, Hugh Grant főszereplésével készült Music and Lyrics című film fake videóklipjét a  PoP! Goes my Heart! című számhoz. Szerintem fantasztikus!
 

Szóval, Andreas, a szobafestő besétál a zsűri elé és... a többit meglátjátok! Annyit árulok el, hogy a kedvenc együttese a Scooter, ami eleve nem sok teret enged az énekesi zseni kibontakozásának, de ami itt történik... Legyetek türelmesek, a videó második felében kezdődik az igazi műsor:)



Aki pedig megfejti, mi az Alfi Hartkor, az egész blogger közösség megbecsülését kivívja:) Have fun!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Pisti, a blogod nagyon szórakoztató...eddig legalábbis ;)
    Anélkül hogy látnám a belinkelt képeket/videókat a német megasztárról (itt a munkahelyen valamiért nem látom) van egy tippem a rejtvény megfejtésére: az "Alfi hartkor" szerintem a feledhetetlen SCOOTER klasszikus szám "német (?!) változata" lehet, vagyis I FEEL HARDCORE!!!!!!!!
    Ha a kérdés csupán költői volt, akkor nézzétek el buzgómócsingoskodásomat!
    Kátya

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, örülök, hogy olvasod:)
    Feltétlenül látnod kell a videókat is, szóval nézd meg majd!
    Kis vetélkedőnket is megnyerted: I feel Hardcore!:D Én nem találtam ki először, Andreas előadása alapján...

    VálaszTörlés