Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. július 27., kedd

Ez meg így hogy?

Először is új a blog-imidzs. Nem a legjobb, sajnos megvannak a személyre szabásnak is a határai itt a bloggerben, de azért egy kicsit színesebb lett. Repülő, mert 1. szép a kép 2. Felhő is szép 3. Trabanton szállni élvezet 4. Sokat utazunk 5. Szeretem a repülőket, azért. Mivel tudom, hogy mindenkinek fúrja az oldalát a kiváncsiság, elárulom, hogy ez egy Airbus 319-es. Na.
A mai mondanivalóm igazából egy hatalmas kérdőjel lenne. Sok misztikus, nehezen megmagyarázható jelenségről hallunk, nem is beszélve a titokzatos, kis állathatározóban- búvár zsebkönyvekben nem szereplő lényekről/állatokról.
Ilyen ugye a mára Skócia egyik védjegyévé vált Loch Ness-i szörny,amit már sokan láttak, néhányan kicsit manipulált fotót csináltak róla, de azért lehet hinni benne, hogy egy csodálatos módon fennmaradt dinoszauruszfaj utolsó egyede tengeti napjait a jéghideg tóban. Hogy mit csinál az átlagosan másfél évtizedenként bekövetkező észlelések között, azt senki sem tudja, reméljük van wi-fi vagy legalább egy rejtvényújság odalent.
Egy 1977-es kép Nessie-ről innen

A másik klasszikus ilyen lény Nagyláb (Bigfoot), ami állítólag Északnyugat-Amerika erdejeiben élő hatalmas, szőrös, majomszerű lény. A tudósok nagyon valószínűtlennek tartják, hogy megélhetne-e egy ilyen állat (állatcsoport), de azért sokan lelkesen hisznek benne, olyannyira, hogy egyesek csak úgy kimennek az erdőbe "lábnyomozni" egyet, majd csodák-csodája meg is találják őket, hadd legyen a Fókusznak is témája a nyári uborkaszezonban.
Bigfoot talán leghíresebb képe innen

Tudom, olyan kételkedő leszek, mint Scully az X-Aktákból, de úgy néz ki a szerencsétlen, mintha a szomszéd kamionsofőrre ráadták volna nagyanyám nercbundáját, majd azt mondták volna, hogy akciós a Tescóban a Borsodi. Mindegy, lehet, hogy nem hamisítvány, hehe.
Nagyláb ázsiai rokona az állítólag a Himalájában élő hatalmas, szőrös, nagylábú lény, a jeti. A név tibetiül (yeh-teh) azt jelenti, hogy kicsi, emberszerű állat. Nos, akkor már mindent értünk. A jetiről is van ám felvétel:
Szerintetek is hasonlít a szabadságát a Magas-Tátrában töltő Lagzi Lajcsira? Kép innen.

S természetesen nem lehet a jetiről Boborján nélkül beszélni:



Szóval miért is ez a hosszú bevezető? Azért, mert mi láttunk ám egy olyan lényt itt Berlinben, akit tényleg nem tudunk megmagyarázni. Nőstény, mindig a boltban látjuk, tehát lehet, hogy ez a természetes élőhelye, gyümölcsöket, zöldségeket vesz, tehát valószínűleg nem ragadozó. Ismertetőjele (s itt esett le az állunk közel fél órára): iszonyatos mennyiségű haj van a fején. Szerintem legalább 5 kilónyi, az is biztos, hogy nem a sajátja, de tényleg elképesztően néz ki. Többször láttuk, s minden alkalommal annyira meg voltunk döbbenve, hogy elszalasztottuk. De nemrégiben végre győzött a dévidetönboró, s lencsevégre kaptuk. Az arca nem látszik, mert féltünk, hogy mégiscsak ragadozó, s elkap, ha szemtől-szembe kerülünk vele, de hátulról sikerült lefotózni. Telefonnal, szóval nem túl jó minőségű. Íme:


Hát szóval ő az. Nem tudjuk megmagyarázni, miért kell valakinek a fejére 20 emberre való haj. Meg az egészet nem értjük. Ti  mit gondoltok? Tornóczky Anita örökbecsű-interjú kérdésével: "Most ez meg így hogy?"

9 megjegyzés:

  1. Kifelejtetted, hogy iszonyatosan be van kenve mindig barnítókrémmel, erősen bronzos árnyalattal. Mivel azonban kezet nem mos barnítás után, a tenyere-kézfeje totál sárgás-barnás. Ezt az S-Bahnon figyeltem meg, amikor előttem szállt le :-)

    VálaszTörlés
  2. Nos, én tényleg alig-alig mertem megnézni, mert félek tőle... Ezek után meg különösen...

    VálaszTörlés
  3. Erre csak egyet lehet mondani: "Sztréndzs bát trú!"
    Ja, és amúgy nagyon király az új imidzs! Ilyenre gondoltam ;-)

    VálaszTörlés
  4. Jó az új "imidzs/imázs" (megfelelő aláhúzandó). Akartam neked küldeni egy Trabant-kombi képet, amit réges-régen (kb. két hete) készítettem egy rallin. De nem engedi ide beilleszteni... Sebaj!!! Megpróbálom emilben. Robi

    VálaszTörlés
  5. Köszi az imázs-dícséreteket. Most zuhant le éppen egy ilyen gép Pakisztánban, biztos az utasok is csináltak ilyen szép képeket. Na, ez morbid.
    Megnézem a trabit, Robi, látom rákattantál a témára;)

    VálaszTörlés
  6. Átküldtem a profilodhoz megadott e-mail címre. Várom az értékelést:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon komolyan néz ki a "sportwagon", bár nem tudom miért, kicsit furcsa. Olyan, mintha két különálló részből lenne összerakva, de gondolom ez csak az optika. És ehhez a Trabantkombihoz mit szólnál?:
    http://tomkeller.blog.hu/2009/05/13/ujjaszuletik_a_trabant_new_trabi_2009

    VálaszTörlés
  8. A küldött képhez a megfejtés egyszerű. Egy kétajtós trabinak levágták a csomagtartó részét és aztán beépítették a hátsó részt.
    Egyébként annál már messzebb járnak, mint prototípus...http://www.origo.hu/motor/babettablog/20090916-egy-eurobol-megy-az-uj-trabant.html

    VálaszTörlés
  9. Igen, nekem is úgy tűnt, mintha egy öszvér lenne. Biztos jó merev így a kasztni...
    Esküszöm, tök jól néz ki ez az új Trabi. De tartok tőle, hogy árban inkább az új Minihez és a Bogárhoz fog közelíteni, mint a régi Trabanthoz...

    VálaszTörlés