Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. július 22., csütörtök

Ne add fel, kérlek!

Laptopom Ablakok Kilátással típusú operációs rendszere ma azt mondta, hogy kissé régimódinak érzi magát, így immáron esedékes lenne egy (Norbi és különösen Réka nélküli) Update, s letöltené a Service Pack 2-t. (Továbbiakban SP2) Délután úgyis vásárolni mentünk, így nyugodtan hagytam itthon hárdvert-szoftvert, hadd frissítsen. Öröm volt nézni, ahogy a rendszer percről-percre zsengébb lett. Figyelmeztetett, hogy ez akár egy órát is igénybe vehet, de Borival még sohasem jártuk meg ennyi idő alatt a boltot (hiába, a gasztroblogger alapos, meg én is tanulok valamit a boltban, s tudom, hogy a Mascarpone-Ruccola páros nem az Inter csatársorában játszik...), így nyugodtan hagytam magára a wellness-programon a laptopot.
Mikor hazaértünk frissen-fiatalosan csillogott, befejezte a frissítést, látszólag minden rendben volt, szépen csendben tette a dolgát. Tette. Csendben. Csendben?Csendben! Nincs hang. De miért?
Rövid, majd egyre hossszabb netes kutakodás után sikerült megfejtenem, hogy igen, ez sajnos előfordul az SP2 telepítése során, de sebaj Bill bácsi személyesen gondoskodott róla, hogy megoldják a problémát, ha már nem szóltak a telepítés előtt, hogy a csilli-villi ápdét romba dönti a gépet. Automatikus javítás, szépen lefut, majd újraindít..ana...mert lefagy. Kikapcs, bekapcs, lassú, ja, és nincs hang... Hát, ejnye, nem szép ez, kedves Microsoft...
Nem baj, van a honlapjukon legalább 7 megoldási javaslat, sajnos egyik sem működik. A nyolcadik az lenne, hogy távolítsd el a Windows-t, s az összes ablakot formatáld kalapáccsal a lakásban, de azért mégsem. Végül nagy nehezen a laptopom gyártójának Help oldalán sikerült összeszednem annyi infót, amivel visszahegesztettem a hangot.
Tetszik, Microsoft, igen jó munkának tartom, ezért érdemes volt, programozó srácok, felpillantani néha a Kommandendkonkerből. Nektek és a Microsoft vezérkarának küldeném szeretettel SP egyik számát  -- nem tudom ez milyen a többivel összehasonlítva, remélem nem sokkal rosszabb, az biztos, hogy legalább olyan jó, mint fent említett névrokona, az SP2. S van kapcsolat is: Ne add fel, kérlek, újra kezdhetnénk. Hát, persze.




Ja, és küldöm mindenkinek, aki szereti. Szerencsétlen.

3 megjegyzés:

  1. A szg.-es rész gááz. Viszont hát SP tánca??!!! Naggyon durva, egy kis Justin Timberlake-érzés, amúgy magyarosan-Jackosan, minden mozdulatért megéri ;-DDD

    VálaszTörlés
  2. Ez a párhuzam Sp és a service pack között...egyszerűen bámulatos...minden elismerésem!

    VálaszTörlés
  3. Hát, köszönöm, köszönöm. A laptopom és SP között is lehetett volna párhuzam: egyiknek sincs hangja. Ja, a laptopomnak már van. Akkor nem;)

    VálaszTörlés