Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2010. november 18., csütörtök

Az utolsó Facebook üzenet

- Várjál, fordítsd kicsit a fény felé... Ahaaa. Nem rossz. Kicsit a fejét jobbra. Tartsd meg.
- Siess, nem könnyű. Egyre merevebb.
- Nem tudom, jó így a haja?
- Szerintem nem rossz. Bár, olyan élettelen az arca. Tegyünk rá kis pirosítót? Rúzst?
- Ja, van nálam. Így. Oké. Tényleg jobb. Egész alakosat ne csináljunk?
- Ahhoz a lámpa alá kéne húzni...Hát, én hozzánemnyúlok. Meg nem is tudom, hol van a jobb lába.
- Oké, akkor hagyjuk. A villamosról is csináljak egy közelit?
- Persze. A sofőr mellé állhatna. Egy pillanat: úúgy, mosooooly... Oké, klassz, köszi.
- Na, megvagyunk. A laptop nálad van?
- Igen, hoztam. Jelentkezz be.
- Mi is a felhasználóneve?
- Katibaba96.
- Jelszó?
- ájlávjuespé.
-Na, beléptem. Oké. Csináljunk egy új albumot, vagy menjen a profilképek közé?
- Inkább új albumot. Mi legyen a címe?
- Az utolsó?
- Nem tudom. Olyan snassz. The end?
- Ez jó lesz, az olyan Katis...
- Akkor ezt a kettőt rakjuk fel, meg a villamososat. Ezt nem, mert ezen szarul néz ki. Oké, meg is van.
- Az üzifalra mit írjunk fel?
- Valami idézet kéne. SP?
- Jaja. Várj... A Tizennyolcból legyen az, hogy: "Egy elejtett játék és vértócsa, hol vagy ember
hol vagy tizennyolc évem?"

- Húúú, ez nagyon király lesz. Felírtad?
- Aha. Ne írjuk oda azt is, hogy mi történt?
- Ja, csak annyit, hogy "Kedves Ismerőseim! Elütött a 3-as villamos az Epreserdő utcánál és meghaltam." Jó így?
- Szerintem jó. Tegyük fel iwiw-re is?
- Aha, mindjárt. Nézd! Már négyen lájkolták!

---------------------------------------------------


Figyelem! Komoly észosztás következik!
Morbid a fenti? Lehet, de nem sokkal morbidabb, mint az életünk olyan, halálnál korábbi epizódjait az üzenőfalon, mindenki monitorán megélni, amit nem virtuálisan kellene, hanem élőben. Nem kell szakításunkat (különösen nem egymás pocskondiázását) az üzenőfalon leélni, mert SENKI MÁSRA nem tartozik. Az esküvői képeket is fel lehet tenni egy webalbumba, megírni azoknak a címet, AKIKRE tartozik, s nem elárasztani a sok szép esküvői klikkel a közösségi szájtokat. (Mit vártok rá, minél többen írják: Mennyire szépek vagytok. Gratulálunk. Sok boldogságot. Úgyis ezt írja mindenki. Ha valaki azt írná, hogy szépek vagytok, de a menyasszony úgy néz ki, mint egy anyahajó fodros tejszínhabbal, szerintem nem kapna meghívót a gyerek keresztelőjére...) Ha mindenképpen virtuálisan akartok örülni, akkor legalább az albumokba tegyétek fel, s ott megnézi aki akarja. Ugyanez vonatkozik az 1-2-3 hónapos pici babák ultrahangos képeire: TELJESEN KÉT (+1) EMBER ÖRÖME, amit meg lehet osztani másokkal, de miért kell ultrahangos képeket is feltenni? Ha elfogadjuk, hogy önálló identitással rendelkező emberről van már szó, akkor nem kellene neki eldönteni majd, hogy akar-e facebook-on szerepelni, vagy sem? Meg mivel jobb egy ilyen kép, mint a puszta tényközlés szövegesen? Erre mit lehet írni: "De szép baba. Tiszta apja." Közben lehet, hogy otthon összesúgnak: "A Laciék ultrahangos babája sokkal jobban néz ki." Megsúgom, senki nem veszi észre a különbséget. Itt van például az alábbi kép. 100-ból 100-an gratulálni fognak hozzá, ha felteszed iwiw-re, a haverok a kocsmában majd viccelődnek azzal, hogy látszik rajta, hogy éppolyan f.sz.gyerek, mint az apja.


Csak ez egy kiskutya...
Arról nem is beszélve, hogy mit csináltok akkor, ha neadjisten nem megy minden rendben, ami sajnos elő szokott fordulni a terhességek korai szakaszában? Egyszerűen 'Kép törlése'? Ennyi? Egy facebook szereplővel kevesebb? Ugye nem? Szerintem hagyjuk meg mindenkinek az emberi méltóságát.
Továbbá, nem kell senkinek félmeztelen, vagy fürdőruhás képet feltenni magáról, főleg nem, ha kiskorú. Iszonyatosan sok perverz ember garázdálkodik a neten, a világháló által biztosított anonimitás mögé bújva, ennyire magas labdát nem kellene nekik adni! Meg megint: minek ez?Ha szexik vagytok, akkor úgysem kell bizonygatni, miért is kellene? Nézzétek meg a Subba heti iwiw válogatását minden pénteken: itt is sokan vetkőznek... Szexi? (Mondjuk ITT, csak saját felelősségre!) Háááát. A szépség ugye szubjektív.
Persze, amúgy mindenki azt csinál, amit akar, ez a szép az egészben. Én már csak -- mint látjátok -- anyagot gyűjteni megyek fel a közösségi oldalakra. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Ha ehhez az kell, hogy mindenki rajzfilmkarakterek képét teszi fel saját képe helyett, akkor legyen így. DE: BREKI ÉS SÜSÜ NEM(!!!) RAJZFILMFIGURA!!!
 

9 megjegyzés:

  1. Hozzám elég közel áll a morbiditás (kérdezd Borit), ezért nekem ku**ára tetszik a fenti bevezetés. Egyébként teljesen egyetértek, és sikerült kellőképpen hatásosan megfogalmaznod a tényállás-fennforgást...el lehet rajta gondolkodni, főleg az Ultrahangos hangyákháborújás részen. Mellesleg itt szeretném megjegyezni, hogy én ebből az egész arckönyv mizérából valószínűleg még most is kívül esnék, ha kedves nejed nem oda teszi fel a körutazásról a képeket és nekem nem kellett volna regisztrálnom ahhoz, hogy megnézhessem őket...ugye-ugye?! :D Én egyszerűen csak rátok és a képekre voltam kíváncsi, ehhez képest...na mindegy. Azért próbálom a minimumon tartani a f.bookos aktivitásomat...asszem ez sikerül is.

    VálaszTörlés
  2. Szóval miattunk van az egész... Jujj, miattunk...A nagy közös házas mi:D Majd csinálunk már a PÁROMMAL egy közös iwiw-oldalt is:D Amúgy nincs ezzel baj. Nagy.

    VálaszTörlés
  3. Na. Szerintem nincs baj a FB-al. Ha valaki nem tetszik, mert túlteng, egyszerűen elrejtem az illető üzenőfalos bejegyzéseit, as simple as that :-) Viszont messzire szakadt barátokkal néha könnyebb így kapcsolatban lenni, mint mindig email, webalbum, stb... Egyébként meg értem, amit írsz, tudod jól :-), és még viccesnek is talállak :-P

    VálaszTörlés
  4. Ti meg nem a facebook-on, hanem itt a blogon házastársi kommunikáltok...pedig fogadjunk ott ültök egymás mellett, és hálózatban nyomjátok... he he

    VálaszTörlés
  5. http://www.youtube.com/watch?v=TjHnY4tV5Ik

    VálaszTörlés
  6. Kata, ez nem is így van. Azért olyan még nem volt, hogy a kanapéról Bori a fotelbe msn-en kérdezte volna meg, hogy mi legyen a vacsora:)

    VálaszTörlés
  7. Káty, amikor kommenteltem, épp nem ültünk egymás mellett, Pisti olvasott, könyvet, a másik szobában! .-DDD

    VálaszTörlés