Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. január 25., kedd

Leég Reloaded

Az Leég! című poszt azt hiszem pártsemlegesen az ostobaság meleg iszapjában önfeledten röfögő dagonyázás volt, amit szerintem mindannyian élveztünk. Lehet-e megtagadni magunktól még egy kis élvezetet, hiszen telt-múlt az idő, s egyre aktívabb a szavazópolgár? Mazsolázzunk a legjobbakból ismét!

Többen is megpróbálkoztak észérvekkel belátásra bírni a csatlakozott tagokat, ám a legjobb szándékkal indított próbálkozás is kósza cserebogárként koppant az alábbi figyelmeztetés dupla üvegtábláján:

"Az MSZP próbáljon tisztességesen versenyezni, ha nem sikerül, hagyja száján a raktapaszt." 

Azt. A raktapaszt. S persze megint az MSZP-zés, amit továbbra sem értek. Olyan ez, mintha a fideszes fiúk egy hosszú bottal bökdösnék a fogatlan és döglött MSZP oroszlánt, hátha sikerül legalább valami morgást kicsikarni belőle, de csak a legyek döngését sikerül magnóra rögzíteni, de ezt lejátszva is szépen lehet lelkes műbalhéba csábítani a ralyongói-körrt.

Van ám gondos, családcentrikus apuka is a csoportban, aki - Kőhalmi nyomán - elmondta a gyereknek a matricát. A könnycsordító párbeszédről így számolt be:

- "Apa, miért van "H" betű az autókon, miért nem "M" betű?"
- "Azért kisfiam, mert a 'H' a hazát jelenti."

Szép. Tényleg nagyon szép. Akkor ezért járnak szegény idősek olyan gyakran a kórházba, mintha haza járnának. Valaki szólhatna nekik...

 Az Elég! moderátora rendszeresen figyelmezteti a csatlakozott tagokat, nehogy belezavarodjanak a sok hasonló logós csoportba:

Ennek az oldalnak semmi köze, kapcsolata nincs az elég oldallal, megtévesztés!

Mi biztosan nem is gondoltuk, hogy van, de a csoport tagjai azért próbálták megfejteni, vajon mit is jelenthet ez. A győztes megfejtő kommentelő szerint:

"A tenyér közepére azért pici betűkkel írtak valamit, hogy más legyen. Ezek a szoclibes trükkök! Minden ráfér a képükre!"

Tényleg más lett, nem? Ezek a szoclibek... S nemcsak a képükre, még a tenyerükre is minden ráfér...

Ráadásul a csendes, békés, tartalmas hétköznapokat is teljesen felforgatták:

"ELÉG, hogy a szocialisták miatt itt kell ülnöm, pedig most kéne mennem gyúrni"

Még ez is: miattuk nem nő az izomtömeg...

A gyermekek fejlődését is szem előtt tartják:

"Óvodás gyermekeinkből nem homoszexuálisokat, hanem kislányainkból nőket, kisfiainkból férfiakat akarunk nevelni."

Tudják azt is, kiktől kell félteni őket:

"MSZP-SZDSZ-ből lett LMP! Féltjük gyermekeinket tőletek, és az európai magyargyűlölő haverjaitoktól, a pedofil Cohn-Benditáktól."

Ezt a félelmet maximálisan osztja a néhány sorral feljebb kommentelő tagtársuk is, aki csaknem Rihannaként, igaz 60 évesen és fecskében villant cicit-pocakot a facebook látogatók nagy örömére. Ebből sosem lehet elég, ugye?

A facebook működése még azért nem teljesen világos mindenkinek. Ez néhány nappal a regisztráció után érthető is. De a miért?-ekre keresik a választ:

"Nekem az tetszik, hogy akárhányszor frissítem az oldalt, tízzel többen vagyunk. Jelent ez valamit?"

S ezt is esetleg a mozgalom érdekébe lehet állítani, ahogy egy válaszoló szeretné:

"Többször frissítsd kérlek, én is próbálom, mert érdekem, hogy többen legyünk."

Na, már csak 100 ezer frissítés, s meglesz a 3/3. Hajrá!

Ezt olvasva viszont szívből megsajnáltam ezeket a szegény, félrevezetett, egyszerű embereket. Érzitek a kétségbeesést, érzitek a  "mit keresek én itt?" hangsúlyt a sorokban? Csoda, hogy végül nem a megfelelő következtetést vonják le?:

"Én már nem tudok semmit... Ki kivel van... melyik a valódi, melyik a hamis oldal? Ha ezt meg lehet csinálni a facebook-on, hogy áloldalak, áladatlapok, álcsoportok, akkor semminek nincs semmi értelme. Szeretnék tisztán látni, de ez most itt nem sikerült...Ellenfeleink nagyon értenek ahhoz, hogy hogyan teremtsenek zűrzavart és káoszt." 

Sajnos ismét ki kell emelkednünk a dagonyából. Egészségetekre. Röff.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése