Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. január 22., szombat

Leég!

A 4.b-sek gyorsan megkapták a választ. Nem (?) várt fordulat a héten az Európa Parlamentben történtek után, de a maga módján zseniális: hogyan lehet a padlófelmosásból politikai tőkét kovácsolni? Hát úgy, hogy bebizonyítjuk, hogy a kinti kritika hátterében ki áll? Igen, a szemkilövető Gyurcsány, meg az MSZP, meg a SZDSZ. S a támadási felület? Az internet, a facebook, ahol a FIDESZ egyébként is megnyerte a választást. A frissen elindított ELÉG! mozgalommal sikerült ismét aktivizálni mindenkit: mellette-ellene lehet bőszen kampányolni. Persze nem értem, hogy mitől fél a kormány, hiszen az MSZP gyakorlatilag nem létezik, egy rossz vicc, azt meg úgyis csak az hiszi el, hogy az EU-ban valaki is hallgat Lendvaira, meg Kovács Lászlóra, aki még nem jutott túl a falutáblán. Persze így lehet a kormány elleni támadásokat Magyarország elleni támadásként aposztrofálni, s már rögtön nem is hazu... khm, füllentett olyan nagyot a miniszterelnök. Mindegy is. Én csak szórakoztatni szeretnék kicsit a mozgalom kommentjeivel, mert szerintem zseniálisak. Nem kell aggódni, amíg ezek az emberek is politikailag aktívak, semmitől sem kell tartanunk, nem csoda, hogy ilyen gyorsan átláttak magán az EU-n is. Tehát könyököljön ki a kultúra, íme a választópolgár, tudatában, hogy 2/3-os többséggel kormányon van:


Naszóval, nevek nem lesznek (amúgy is egy csomó fiktív username van, akik csak néhány sommás mocskolódás erejéig fordulnak elő, barátaik nincsenek, képük sincs, egyetlen klubtagságuk az ELÉG!, s helyes írásból megbugtak:)

"Elég a MASZOP-ból, engem ne csicskáztasson egy büdös senkik!" Szám, személy. (Az egyetemi portáson nevettünk annak idején sokat, aki nem nagyon tudta, hogyan szólítsa meg az egyetemistákat, így végül ezt hozta össze: Megkérem Önöket, hogy üljetek le!)

"Igytovább Orbán Viktor erőt, egéséget és futyölni a sok rosszindulatu balosra."

Egy hölgy írta: "A férjem is csatlakozik, SZERINTE IS ELÉG VOLT! Számíthatnak ránk." Megnyugodtunk, ha már ő is.
Aztán maga az ELÉG is felháborodik a feltételezéseken:
 "A szocialista sajtó szájára vette a kezdeményezésünket! Azt állítják, hogy a Fidesz kezdeményezte és üzemelteti az oldalat. Hát ez nem igaz! Ahogy az sem, hogy csupa áladatlapos támogatónk van!" Kinek juthatott ez eszébe? Bár az 'oldalat' alapján kissé gyanús a néhány gyakori kommentelő helyesírása. Csak nem ők is a Pali bácsi osztályába jártak nyelvtan órára?
"Ezt szeretem. 5 perc alatt legalább ember csatlakozott. Hajrá, magyarok." Korábban mik csatlakozhattak? 

Egy vicces kedvű szoci-liberális hazaáruló egy jó kis képet küldött a tagoknak:


Ezt a felbuzdult támogatók azonnal lájkolták is: Viktor rajta van, pipa. Magyarország, pipa . Legjobb. Pipa. Hegyek, szép táj, pipa. Milyen jó ruha van Viktoron. Pipa.

Igaz is, mi a fenéért beszélnénk itt sajtószabadságról, meg fékek-ellensúlyok rendszeréről, euróról,  meg fontos dolgokról? Teljesen felesleges. Itt egyszerűen leszállították a legkisebb közös többszörös értelmi színvonalra a politikai kérdéseket, s sajnos ez jött össze: a zöld szemes ostoros is azonnal jelentkezne politológia mesterképzésre, ha ezt olvassa: róla lesnének a ZH-n. 
Ja, a másik oldalon is szerveződik az ellenmozgalom, s éppen arról értekeztek, hogy mi legyen a lógojuk? Ezek után már nem hiszem, hogy akárkit is komolyan érdekelne az egész. Meg amúgy sem.
Nem lehetne szervezni egy harmadik mozgalmat, amit csak egyszerűen LEÉG-nek nevezhetnénk? Mert leég. A pofánkról a bőr. Mindenkinek, aki egy picit is szokott gondolkozni, aki látott már civilizáltan működő országot, aki szeretne nyugodtan élni, s elvárná, hogy ne a bullshitet nyomogassák le a torkán. Balról is és jobbról is, nagykanállal, alig győzzük nyelni. Olyan nagy igény ez?




8 megjegyzés:

  1. A spam-ellenőrző szó mi volt? URINATO :-)))

    VálaszTörlés
  2. Visszaszórakoztatlak:
    Nagy örömünkre a US kormányzati portálján kommentelhetővé tette Ian Kelly EBESZ-nagykövetük nyilatkozatát, és mi ott is tettük, ami a dolgunk: eszetlenül öltük egymást, elképesztő stílusban és butasággal...magyarok egymás ellen, bárhol, ahol felületet találnak erre.
    http://www.america.gov/st/texttrans-english/2011/January/20110120145809su2.721369e-02.html?CP.rss=true#comment-132481005

    VálaszTörlés
  3. Hát köszönöm Sári, ez tényleg nagyon vicces. Angolból is nagyon jó, de a fő vitaérv itt hangzik el:
    Te egy pusztában lakó, büdös paraszt vagy.
    Válasz:
    Te meg egy galíciai jöttment.
    :D:D:D

    VálaszTörlés
  4. az oldalak megtekintése után gyorsan meglestem érvényes-e még az útlevelem :)

    VálaszTörlés
  5. Áh, személyivel is utazhatsz. Hacsak nem akarsz aaannyira messzire menni? De miért tennéd? Nem jó itt? Máshol lehet, hogy jobb az életszínvonal, de hol van ilyen műsor?:)

    VálaszTörlés
  6. "Ezt a felbuzdult támogatók azonnal lájkolták is: Viktor rajta van, pipa. Magyarország, pipa . Legjobb. Pipa. Hegyek, szép táj, pipa. Milyen jó ruha van Viktoron. Pipa."

    ROTFL!!
    Nagyon jó írás, gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Leiza@:Na, én is tanultam valamit: ROTFL! OMG! Köszönöm szépen, sajnos túl magas volt a labda, nem lehetett nem leütni:)

    VálaszTörlés