Minden a csomagtartóból

Mindenféle Berlinből egy külhonba szakadt történész szemével - szigorúan NEM történelemről, tudományról, komoly dolgokról. Ha mégis, szólok előre, hogy csak saját felelősségre ne nyomja meg a Kedves Olvasó a jobb felső X-et.

2011. február 9., szerda

NO! Normális Országot!

Kell-e még valakinek bizonyíték arra, hogy hülyékkel van körülvéve, s igenis NAGYON KOMOLY oka van annak, hogy Magyarország az európai kert végében tántorog szakadt ruhában, hugyos gumicsizmában, borostásan, Tescós rumot rum jellegű italt kortyolgatva, s irigyen nézi, ahogy a németek, hollandok, belgák stb. a kertben sütnek-főznek, jól érzik magukat?

Igen? Hát, tessék, itt van: a TV2 megszavaztatta a nézőket. Kérjük biztonsági öveiket becsatolni.


A választópolgár megnyilatkozik. Ögen! Szóval, mi volt ez? Mit gondolt, aki ezt a kérdést kitalálta a TV2-n? Röhögtek a keverőpultok mögött, hogy "nézd csak-nézd csak a sok istenbarmát, s tényleg szavaznak a harmadikra is, b... meg, tényleg szavaznak a harmadikra is...Hahahahaha...." Ez a legjobb eset. Ha komolyan gondolták, akkor ott is nagyon nagy baj van. De a legnagyobb probléma, persze a képernyő előtt ülők agyában van. Hogyan lehet egy beszédet egy személlyel értékelni? Olyan Gyurcsányos volt? Vagy éppenhogy nem? Vagy a szavazatok  harmada Feritől jött? Sok pénz maradt még a kártyáján a karácsonyi feltöltésből? Vagy azoktól jöttek a szavazatok, akiknek az orrára Technokol Rapiddal ráragasztották azt a műanyag fényképezőt, még gyerekkorunkból emlékezhetünk rá, amelybe belenézve gombnyomásra váltakoznak a képek? Na az ő szemük előtt ez a film megy végtelenítve, a jelek szerint 4 évig lehet kattintgatni:

 

















Persze a gépben lévő képekre filctollal vicsorgó ördögpofát is belerajzolt valaki, így jobban lehet hüledezni. Az egyikre pedig -- viccesen -- függőleges vonalakat húzott. Éppen olyan, mint... húúú, a börtönrácsok...

Erre a mintára, javaslataim jövőbeli beszélgetésekre:

"-Na, hogy tetszett a film?"
"-Pálpusztai sajt."

"- Na, milyen a Petra új pasija?"
"- Egyenes vonalú, egyenletesen változó mozgás."

"-Melyik ízlett jobban: a leves, vagy a második?"
"- A Notre Dame-i toronyőr púpja szőrös."


Indíthatnánk egy mozgalmat NO! névvel? Normális országot nekünk...
(Másnak is feltűnt az abszurd felmérés: ITT)

4 megjegyzés:

  1. lehet, hogy a tv2-nél már április 1-e volt? Más magyarázatot nem találok rá, mert tényleg értelmetlen???

    VálaszTörlés
  2. Hát most mit lehet erre mondani? Magukból csinálnak hülyét, aztán fel vannak háborodva, ha annak is nevezik őket. Alulról építkező intellektuális reneszánszot csináljunk, azt. Vagy pedig papucs orrán pamutbojt.

    VálaszTörlés
  3. @welmi: Az a baj, hogy mindkét oldal hülye. S a viszonylag értelmesek (nagyképűen ide számítom magam: wow, I'm so full of myself) mit tudnak csinálni: röhögni? sírni? Kit támogassak? A zöld szemes ostorosokat? Erre még ők is gyurcsán néznének...

    VálaszTörlés
  4. @Bori: Nincs itt semmi baj, szerencsére gumiból vannak a falak, s szépen tagoltan beszélnek a nagydarab, fehér ruhás emberek. Csak néha fordítva adják ránk a kabátunkat.

    VálaszTörlés